همه چیز درباره جوشکاری ورق نازک | آلیاژ صنعت ایلیا

جوشکاری ورق نازک چگونه است؟ در صنایع مختلف نظیر خودروسازی، صنایع الکترونیکی و صنایع ساختمانی، قطعات کوچک و نازک فلزی برای جوشکاری انتخاب می‌شوند. اما تفاوتی که در جوشکاری فلزات بزرگ و ضخیم با فلزات ورقه‌ای و نازک وجود دارد، روش‌های مختلفی را برای جوشکاری الزام کرده است. در این مقاله از آلیاژ صنعت ایلیا شما را با انواع روش‌های جوشکاری ورق نازک آشنا می‌کنیم و نحوه استفاده از هر روش را شرح می‌دهیم.

خرید الکترود جوشکاری با بهترین قیمت

جوشکاری ورق نازک چه اهمیتی دارد؟

جوشکاری در طی عملیاتی با اعمال فشار و حرارت انجام می‌گیرد تا دو یا چند قطعه فلزی به یکدیگر متصل شوند. در عملیات جوشکاری، متریال‌های مختلفی از جمله الکترود، برای این کار استفاده می‌شوند که با توجه به نوع فلز، ضخامت آن، شرایط محل جوش، نوع صنعت و همچنین پارامتر‌های مختلف انتخاب می‌گردند.

در صنایعی مانند صنایع الکترونیکی از قطعات کوچک فلزی و ورق‌های نازک در تولید استفاده می‌شود که این ورق‌ها در طی عملیات جوشکاری اختصاصی به یکدیگر اتصال می‌یابند. اما فرآیند جوشکاری آن‌ها باید در نهایت دقت و تمرکز صورت بگیرد تا جوشی با کیفیت بالا، استحکام عالی و همچنین تمیز و زیبا حاصل شود تا در این صورت، اختلالی در روند فعالیت صنعت موردنظر صورت نگیرد. با این حال روش‌های جوشکاری ورق نازک مختلفی برای این امر طراحی شده‌اند که هر یک از این روش‌ها با توجه به نوع فلز و صنعت موردنظر، استفاده می‌گردند.

بیشتر بخوانید: الکترود جوشکاری چیست؟ | نحوه انتخاب الکترود

 

الکترود‌های موردنیاز برای جوشکاری ورق نازک

در بحث آشنایی با تنوع روش‌های جوشکاری ورق نازک، الکترود مورد استفاده برای این کار نیز مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد. در این زمینه می‌توان گفت که جهت جوشکاری ورق نازک، الکترود‌ها براساس ضخامت ورق، نوع ورق و همچنین روش جوشکاری انتخاب و استفاده می‌شوند. با این حساب نمی‌توان الکترود معینی را برای این کار توصیه نمود.

بیشتر بخوانید: بررسی انواع الکترود جوشکاری و کاربرد آن ها

 

انواع روش‌های جوشکاری ورق نازک

برای اینکه جوشکاری ورق‌های نازک به صورت دقیق و بدون ریسک انجام شود اغلب از جوش تیگ یا آرگون استفاده می‌شود. جوش برنج و کربن دی اکسید نیز یکی دیگر از روش‌های رایج برای این امر می‌باشد. در ادامه به‌صورت تخصصی، روش‌های کاربردی و دقیقی که می‌توانند برای جوشکاری ورق‌های نازک مورد استفاده قرار بگیرند را معرفی می‌کنیم.

  • روش جوشکاری لیزری
  • روش جوشکاری میگ
  • روش جوشکاری تیگ
  • روش جوشکاری تیگ پالسی
  • روش جوشکاری الکتریکی (ARE)
  • روش جوشکاری با الکترود پوشش دار (SMAW)
  • روش جوشکاری با قوسی توپودری (FCAW)
  • روش لیزری

در این روش که اغلب در صنایع حساس مانند صنایع الکترونیکی و خودروسازی استفاده می‌شود، برای جوشکاری ورق‌های نازک به یکدیگر از هیچ الکترودی بهره گرفته نمی‌شود و تنها با استفاده از پرتو لیزر، ذوب و اتصال دو قطعه فلزی نازک انجام می‌گیرد. این روش مزایای فوق‌العاده‌ای را برای صنایع موردنظر دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به بالا بردن سرعت جوشکاری، افزایش کیفیت جوشکاری، نیاز به پس کاری کمتر، عدم تغییر شکل ورق و… اشاره کرد.

جوشکاری ورق نازک به روش میگ

یکی از معروف‌ترین روش‌های جوشکاری ورق نازک، روش میگ می‌باشد که در این روش از الکترود و مواد پرکننده استفاده نمی‌شود و فقط با گاز‌های محافظ فعال، جوشکاری ورق‌های نازک از جمله ورق‌های آلومینیومی صورت می‌گیرد. با انتخاب این روش باید موارد زیر مورد توجه قرار بگیرند:

  •  از سیم جوشی با قطر نازک ۰۲۳/۰ یا ۰۲۴/۰ اینچ استفاده شود.
  •  از گاز‌های محافظ آرگونی برای ممانعت از اکسیداسیون و ایجاد حفره در حوضچه جوش استفاده گردد.
  •  از الکترود مثبت برای جلوگیری از آسیب به فلز پایه بهره گرفته شود.
  •  از جوش‌های کوتاه، سریع و با فاصله جهت عدم تابیده شدن ورق و همچنین ذوب نشدن آن استفاده شود.

جوشکاری ورق نازک به روش تیگ

از کاربردی‌ترین روش برای این امر، روش تیگ می‌باشد که در فرایند جوشکاری با این روش، از الکترود تنگستن برای اتصال و جوش دادن ورق‌های آلومینیومی نازک استفاده می‌گردد. ورق‌های آلومینیومی برای جوشکاری نیاز به دقت بسیار زیادی دارند که این امر با کاهش ضخامت ورق‌ها، اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند. در این روش، از سه تکنیک پرکاربرد جهت جوشکاری استفاده می‌شود که به قرار زیر هستند:

  • تکنیک بافندگی که با رفت و برگشت مشعل حرارتی، جوش‌هایی متناوب و کوچک ایجاد می‌گردد.
  • تکنیک stringer bead که با حرکت مداوم و پیوسته مشعل حرارتی روی محل جوش، جوشی ممتد و خطی و بلند ایجاد می‌شود.
  • تکنیک نقطه‌ای که با ایجاد جوش‌های نقطه‌ای در کنار یکدیگر، عمل جوشکاری انجام می‌گیرد.

 

جوشکاری ورق نازک به روش تیگ پالسی

این روش نیز مشابه روش جوشکاری تیگ می‌باشد با این تفاوت که در این روش از الکترود غیر مصرفی تنگستن به همراه گاز محافظ مانند آرگون برای جوشکاری قطعات فلزی نازک استفاده می‌شود. با ایجاد یک قوس الکتریکی مناسب، حرارت به ورق آلومینیومی و الکترود اعمال می‌شود و با ایجاد حوضچه جوش و اعمال گاز محافظ، جوشکاری با نهایت کیفیت و تمیزی صورت می‌گیرد. لازم به ذکر است که در انتخاب این روش برای جوشکاری، باید ضخامت ورق با نوع گاز مصرفی و همچنین دمای حرارتی موردنظر در تناسب باشد.

جوشکاری ورق نازک به روش ARE یا جوشکاری الکتریکی

این روش یکی از قدیمی‌ترین و اقتصادی‌ترین روش‌های جوشکاری ورق نازک می‌باشد که از نیروی الکتریسیته و قوس الکتریکی برای جوش دادن و اتصال دائمی ورق‌های نازک استفاده می‌شود. اما چالشی که این روش می‌تواند برای جوشکاری ایجاد نماید، افزایش دقت در زمینه تنظیم حرارت است تا ذوب شدگی ورق موردنظر صورت نگیرد.

روش SMAW (جوشکاری با الکترود پوشش دار دستی)

با این روش می‌توان جوشکاری فلزات ضخیم و نازک را انجام داد. اما بیشتر برای اتصال و جوشکاری فولاد، استیل ضدزنگ و چدن استفاده می‌شود. روش SMAW، یکی از بهترین روش‌های جوشکاری است که با آن می‌توان ورق‌های نازک و فلزات کثیف و دارای زنگ زدگی را نیز جوش داد. بهره‌گیری از الکترود پوشش دار و قوس الکتریکی مناسب، در این روش از الزامات می‌باشد.

روش FCAW (جوشکاری قوسی توپودری)

یکی از روش‌های جوشکاری ورق نازک و ضخیم در شرایط مختلف محیطی، روش FCAW است که در صنعت از آن به عنوان جوشکاری قوس الکتریکی یاد می‌شود. با به نقطه جوش رساندن سیم توپودر و اعمال گاز محافظ، می‌توان قوس الکتریکی بین سیم توپودر و ورق نازک ایجاد کرد و عمل جوشکاری را سریع‌تر و باکیفیت‌تر انجام داد. در این روش می‌توان انواع فولاد، آلومینیوم، استیل و… را در حالت‌های جوشکاری مختلف نظیر تخت، افقی، سربالا، عمودی بالاسر و… جوشکاری نمود.

جوشکاری ورق نازک متناسب با جنس متریال

در انتخاب روش‌های جوشکاری ورق نازک، باید به نوع جنس ورق موردنظر نیز توجه کرد و متناسب با آن، روشی مناسب، باکیفیت و کم هزینه را برای جوشکاری آن انتخاب نمود. در ادامه، جوشکاری ورق نازک براساس جنس و متریال را بررسی می‌کنیم.

جوشکاری ورق نازک استیل

استیل یکی از ورق‌های نازکی است که به میزان زیادی در صنایع مختلف نظیر تولید لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی و… استفاده می‌شود. این محصول از فولاد ضدزنگ ساخته می‌شود که در انواع مدل‌های ۳۰۴، ۴۳۰ و ۳۱۶ عرضه می‌گردد. در جوشکاری این جنس از ورق، از الکترود‌های کوچک استفاده می‌شود، چون استیل، زودتر از فلزات دیگر در هنگام جوشکاری ذوب می‌شود و تغییر حالت می‌دهد. همچنین در جوشکاری استیل از فیلر نیز استفاده می‌گردد که نحوه استفاده از آن به مهارت جوشکار، نوع محل جوش و ضخامت ورق بستگی دارد.

جوشکاری ورق نازک آلومینیوم

دومین فلزی که در بین ورق‌های نازک فلزی رایج است، آلومینیوم می‌باشد که به علت رسانایی بالا و همچنین نقطه ذوب پایین، چالش‌هایی را در هنگام جوشکاری به وجود می‌آورد. در گذشته برای جوشکاری آلومینیوم از روش‌های سنتی و قوس الکتریکی استفاده می‌شد. اما امروزه با پیشرفت صنعت و پیدایش انواع روش‌های جوشکاری ورق نازک، از روش لیزری برای جوشکاری این فلز استفاده می‌گردد.

روش لیزری با افزایش میزان سرعت اتصال و عدم ذوب شدن آلومینیوم، جوشکاری باکیفیت‌تری را ایجاد می‌کند و از ایجاد آسیب‌هایی به ورق موردنظر در فرایند جوشکاری می‌کاهد. به غیر از این روش، از روش‌های تیگ و ARC نیز برای جوشکاری آلومینیوم می‌توان استفاده نمود.

بیشتر بخوانید: صفر تا 100 روش‌های جوشکاری آلومینیوم

 

جوشکاری ورق نازک گالوانیزه

ورق گالوانیزه نیز به عنوان یکی از ورق‌های فلزی رایج، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای جوشکاری آن، از روش‌هایی متعددی استفاده می‌شود. اما آنچه که در جوش دادن این ورق باید مورد توجه قرار بگیرد، میزان دما و سرعت جوش دادن است که تعیین‌کننده کیفیت جوش موردنظر می‌باشند. با بهره‌مندی از الکترود‌های دارای سرعت جوش بالا و همچنین گاز‌هایی مانند آرگون، می‌توان جوشکاری ورق گالوانیزه را به بهترین نحو ممکن انجام داد.

الکترود جوشکاری از کجا بخریم؟

با آگاهی از انواع روش‌های جوشکاری ورق نازک، می‌توانید با اطمینان بالایی، الکترود مناسبی را برای جوشکاری ورق فلزی موردنظر انتخاب کرده و جوشکاری را با روش مناسب و معینی انجام دهید. شرکت آلیاژ صنعت ایلیا با ارائه بهترین قیمت الکترود‌ جوشکاری مناسب ورق‌های نازک استیل، آلومینیومی و… امکان جوشکاری راحت و مقرو به صرفه را برای صنایع مختلف ایجاد کرده است.

این شرکت با فروش الکترود‌های اورجینال در سایت آلیاژ صنعت ایلیا، امکان تهیه عمده و خرده این محصولات را برای متقاضیان سراسر کشور فراهم کرده است. برای تهیه این محصولات می‌توانند با کارشناسان آلیاژ صنعت ایلیا با شماره 02165020820 در ارتباط تلفنی و آنلاین باشید.

سخن نهایی

با توجه به استفاده زیادی که از ورق‌های نازک فلزی در صنایع مختلف صورت می‌گیرد، انتخاب یک شیوه درست جوشکاری از بین روش‌های جوشکاری ورق نازک، مهم می‌باشد. بنابراین شرکت آلیاژ صنعت ایلیا با ارائه اطلاعات کامل در این زمینه به مخاطبان، آن‌ها را در انتخاب روش درست جوشکاری و خرید الکترود مناسب یاری می‌نماید.

سوالات متداول

1) برای جوشکاری ورق‌های نازک، میزان ضخامت ورق‌ها باید در چه اندازه‌ای باشد؟

ورق‌های فلزی با ضخامت کمتر از سه میلی‌متر به عنوان ورق نازک شناخته می‌شوند که برای جوشکاری آن‌ها، از روش‌های تعیین شده استفاده می‌گردد.

2) آیا از الکترود در جوشکاری تمامی ورق‌های نازک فلزی استفاده می‌شود؟

بله از انواع الکترود برای جوشکاری فلز استیل، فولاد، آلومینیوم، گالوانیزه و… استفاده می‌گردد اما برای هر فلزی باید از الکترود متناسب با آن برای جوشکاری بهره برد.

3) برای خرید انواع الکترود جهت استفاده در جوشکاری ورق نازک به چه صورتی اقدام کنیم؟

شما می‌توانید در سایت آلیاژ صنعت، الکترود‌های مدنظر خود را انتخاب کرده و با تماس با کارشناسان این شرکت، ثبت سفارش را انجام دهید و محصول را در کمترین زمان در محل موردنظر دریافت کنید.

4) چه خطراتی در جوشکاری وجود دارد؟
جوشکاری خطراتی مانند سوختگی، برق گرفتگی، استنشاق دودهای مضر و تابش اشعه ماوراء بنفش را به همراه دارد.

5) تجهیزات اصلی جوشکاری کدامند؟
تجهیزات اصلی جوشکاری شامل دستگاه جوش، الکترود، ماسک جوشکاری، انبر دست، چکش جوشکاری می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *