مقایسه الکترود 6013 با 7018 | آلیاژ صنعت ایلیا

مقایسه الکترود 6013 با 7018 اهمیت بالایی دارد چرا که برای جوشکاری متریال‌های فلزی در انواع جنس‌های مختلف، باید الکترود مناسبی استفاده کرد. اما هر یک از الکترود‌ها دارای مشخصات و ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که استفاده از آن‌ها را برای تمامی فلزات ممکن نمی‌سازد. الکترود ۶۰۱۳ و ۷۰۱۸ دو مورد از الکترود‌های محبوب در صنعت می‌باشند که تقاضای بالایی برای استفاده در جوشکاری دارند. در این مقاله از آلیاژ صنعت ایلیا به مقایسه الکترود ۶۰۱۳ با ۷۰۱۸ خواهیم پرداخت.

خرید الکترود جوشکاری با بهترین قیمت

الکترود 6013 بهتر است یا الکترود ۷۰۱۸؟

برای انتخاب بین الکترود ۶۰۱۳ و ۷۰۱۸، ابتدا باید تمامی ویژگی‌ها و مشخصات هر دو الکترود را بررسی کرد و مطابق با نوع فعالیت موردنظر، بهترین الکترود را جهت جوشکاری فلز مورد استفاده انتخاب نمود. هر دو این الکترود‌ها برای جوشکاری فلزات استفاده می‌شوند اما طبیعتا تفاوت‌هایی که در نوع روکش، نوع مغزی، ترکیبات شیمیایی و نحوه استفاده دارند، انتخاب دقیقی را الزام می‌سازد.

 

 

جدول مقایسه الکترود 6013 با 7018

برای اینکه مقایسه الکترود 6013 با 7018، به بهترین نحو ممکن و جامع صورت بگیرد، در جدول زیر، تفاوت‌های ساختاری، شیمیایی و مصرفی هر یک از الکترود‌ها را بیان می‌نماییم.

مشخصات الکترود 6013 الکترود 7018
جنس فولاد مغزی فلزی
روکش روتیلی کم هیدروژن
جریان الکتریکی موردنیاز AC  و DC Dc
کیفیت جوش قوس بالا، نفوذ عمیق، استحکام متوسط قوس ملایم، نفوذ متوسط، استحکام بالا
میزان مقاومت به رطوبت بالا کم
حالات جوشکاری تخت، افقی، عمودی سربالا، بالاسر و… تخت و افقی
کاربرد جوشکاری فلزات ورق نازک و دارای کربن جوشکاری فلزات ضخیم کم آلیاژ
شرایط محیط جوش امکان جوشکاری فلزات زنگ زده، کثیف و رنگ شده امکان جوشکاری برای فلزات تمیز
میزان هیدروژن

هیدروژن بالا

هیدروژن کم

نحوه استفاده خشک و تر خشک
درجه‌ سختی استفاده مناسب برای پرسنلین مبتدی مناسب برای پرسنلین حرفه ای
میزان استحکام کششی 6000 پاسکال 7000 پاسکال
ترکیبات شیمیایی روکش اکسید آهن، سیلیکات سدیم و کربنات سدیم اکسید آهن، سیلیکات سدیم، کربنات سدیم و اکسید منگنز

تفاوت الکترود 6013 با 7018 از نظر جنس

الکترود ۶۰۱۳ از جنس فولاد ساخته شده است و از روکش روتیلی بهره می‌برد. ترکیبات شیمیایی به کار رفته در تولید روکش این محصول، اکسید آهن، سیلیکات سدیم و کربنات سدیم می‌باشند. در هنگام جوشکاری، ترکیبات پوشش این الکترود، گاز محافظی را تولید می‌کند که باعث تمیزی جوش می‌شود. روکش موردنظر، جوشکاری با این الکترود را راحت‌تر می‌سازد و جوشی زیبا و صاف را به وجود می‌آورد.

الکترود ۷۰۱۸ از مغزی فلزی ساخته است که پوشش آن از متریال کم هیدروژن می‌باشد. ترکیبات شیمیایی به کار رفته در روکش این الکترود، اکسید آهن، سیلیکات سدیم، کربنات سدیم و اکسید منگنز هستند. این ترکیبات با آزادسازی گاز‌های محافظ در هنگام جوشکاری، مانع از آلوده شدن حوضچه جوش می‌شوند و جوشی تمیز و بدون ترک را ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: الکترود جوشکاری چیست؟ | نحوه انتخاب الکترود

تفاوت الکترود 6013 با 7018 از نظر حالت‌های جوشکاری

یکی از مهمترین مواردی که در مقایسه الکترود ۶۰۱۳ با ۷۰۱۸ مورد توجه قرار می‌گیرد، حالت‌های جوشکاری می‌باشد. نوع پوشش الکترود ۶۰۱۳، امکان استفاده از آن را در تمامی حالت‌های تخت، افقی، عمودی سربالا، بالاسر و… ممکن می‌سازد. بنابراین بهترین گزینه برای جوشکاری فولاد‌هایی است که در حالت‌های مختلف و سخت، نیاز به جوشکاری دارند. جوشکاران مبتدی نیز با توجه به شرایط مصرف این الکترود، می‌توانند از الکترود ۶۰۱۳ به راحتی و بدون هیچ چالشی استفاده کنند.

اما الکترود ۷۰۱۸ قابلیت جوشکاری در تمامی حالات را ندارد و بهتر است که فقط در حالت تخت و افقی مورد استفاده قرار بگیرد.

نوع فولاد‌های مصرفی برای جوشکاری

از الکترود ۶۰۱۳، برای جوشکاری فولاد‌هایی استفاده می‌شود که دارای میزان مشخصی از کربن با استحکام متوسط می‌باشند. فولاد‌های نازک با ضخامت حداکثر یک اینچ برای جوشکاری با این محصول مناسب هستند. استحکام جوش الکترود موردنظر، متوسط است، از این رو می‌تواند بهترین جوش را برای فلزات نازک با استحکام کم به وجود آورد. اما الکترود ۷۰۱۸ دارای استحکام کششی بالایی است که این امر جوش محکمی را ایجاد می‌نماید.

جوش‌های محکم برای فولاد‌های ضخیم، بهترین کاربرد را دارند. از الکترود ۷۰۱۸ برای جوشکاری فولاد‌های ضخیم استفاده می‌شود و جوشی مقاوم به ضربه و کشش را ایجاد می‌نماید.

صنایع مورد استفاده

در مقایسه الکترود ۶۰۱۳ با ۷۰۱۸، می‌توان گفت که فلزاتی که نیاز به دقت و ظرافت بیشتر در جوشکاری دارند، با الکترود ۶۰۱۳ جوش داده می‌شوند. امر برای صنایع مختلفی از جمله تولید لوازم دیجیتالی و… مهم است. این محصول برای جوشکاری فولاد‌ها در صنایع ساختمان‌سازی، لوازم خانگی و خودروسازی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما از الکترود ۷۰۱۸ می‌توان برای در صنایع نفت و گاز، ساختمان‌سازی و همچنین خودروسازی جهت جوشکاری فولاد‌های ضخیم و محکم استفاده کرد. با این حال، صنایع و پروژه‌های بزرگ که نیاز به جوشکاری محکم دارند، می‌توانند بدون هیچ ریسکی از الکترود ۷۰۱۸ برای جوشکاری فولاد‌های ضخیم، سخت و پرگوگرد استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: بررسی انواع الکترود جوشکاری و کاربرد آن ها

شرایط استفاده از الکترود‌ها

یکی از بهترین مزیت‌هایی که در مقایسه الکترود ۶۰۱۳ با ۷۰۱۸ به دست می‌آید، اطلاع از شرایط و نحوه استفاده از الکترود ۶۰۱۳ و ۷۰۱۸ است. الکترود ۶۰۱۳ مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت دارد و می‌تواند در محیط‌های مرطوب نیز جوشکاری خوبی را امکان‌پذیر سازد. این در حالی است که بسیاری از الکترود‌های روکش دار، فقط در محیط خشک و به‌صورت خشک و بدون رطوبت، استفاده می‌شوند. الکترود ۷۰۱۸، نسبت به رطوبت حساس است و باید به صورت خشک شده، برای جوشکاری استفاده گردد. بهره‌گیری از الکترود ۷۰۱۸ در محیط‌های مرطوب، کیفیت جوش آن را پایین می‌آورد.

تفاوت الکترود 6013 با 7018 از نظر محیط جوش

برای جوشکاری، شرایط محیط جوش اهمیت زیادی دارد و این امر می‌تواند در مقایسه الکترود ۶۰۱۳ با ۷۰۱۸ مورد توجه قرار بگیرد. الکترود ۶۰۱۳ امکان جوشکاری فولاد‌های کثیف، زنگ‌زده و رنگ شده را دارد اما جهت استفاده از الکترود ۷۰۱۸، باید محیط جوش کاملاً تمیز شده و سپس جوشکاری انجام بگیرد.

جریان الکتریکی مورد نیاز

در استفاده از الکترود ۶۰۱۳، می‌توان از هر دو جریان الکتریکی AC و DC استفاده کرد که این موضوع برای بسیاری از صنایع در انتخاب الکترود جوشکاری مهم می‌باشد. الکترود ۷۰۱۸ امکان جوشکاری با هر دو جریان را دارد اما بیشتر برای به دست آوردن بهترین کیفیت جوش، از جریان DC استفاده می‌شود.

تفاوت الکترود 6013 با 7018 از نظر کیفیت جوش

استحکام کششی الکترود ۶۰۱۳، ۶۰۰۰ پاسکال و برای الکترود ۷۰۱۸، ۷۰۰۰ پاسکال می‌باشد. بنابراین میزان استحکام کششی الکترود ۷۰۱۸ بیشتر است و می‌تواند جوشی محکم و مقاوم را به وجود بیاورد. الکترود ۶۰۱۳ از قوس پایدار با نفوذ عمیقی برخوردار است اما الکترود ۷۰۱۸ از قوس ملایم و نفوذ متوسطی بهره می‌برد. میزان حرارت بالایی برای بهره‌گیری از الکترود ۶۰۱۳ نیاز نمی‌باشد از این رو می‌توان با اطمینان بالا برای جوشکاری فولاد‌های نازک و حساس به حرارت بالا استفاده گردد و بدون ایجاد تغییر در شکل و فرم آن‌ها، جوش مناسب و زیبایی را رقم بزند.

انواع الکترود جوشکاری از کجا بخریم؟

شرکت آلیاژ صنعت ایلیا، بهترین مرکز فروش انواع الکترود‌های برند آما در سراسر ایران می‌باشد. انتخاب بهترین الکترود در نمونه اورجینال، به دغدغه بسیاری از خریداران این محصول تبدیل شده است که شرکت آلیاژ صنعت ایلیا با فراهم نمودن نوع اورجینال الکترود‌های موردنیاز در زمینه جوشکاری، امکان خرید آنلاین آن را نیز به وجود آورده است. لذا متقاضیان می‌توانند از سایت آلیاژ صنعت ایلیا محصول موردنظر را انتخاب کرده و تماس با 02165020820 کارشناسان فروش این شرکت، خرید خود را نهایی نمایند.

سخن نهایی

مقایسه الکترود 6013 با 7018، برای افرادی که تردید زیادی در انتخاب الکترود برای جوشکاری دارند، فوق‌العاده کاربردی می‌باشد خریداران می‌توانند با آگاهی از تفاوت‌های این دو الکترود، نوع اورجینال آن را از سایت آلیاژ صنعت ایلیا به‌صورت آنلاین خریداری نمایند.

سوالات متداول

1) در مقایسه الکترود 6013 با 7018، کدام محصول برای فلزات ورق نازک استفاده می‌شود؟
الکترود جوشکاری ۶۰۱۳ امکان جوشکاری فلزات ورق نازک را بدون ایجاد بریدگی و تغییر شکل دارد.

2) در جوشکاری با الکترود ۷۰۱۸، شرایط آب و هوایی مورد توجه قرار می‌گیرد؟
بله، چون الکترود به رطوبت حساس می‌باشد و در آب و هوای برفی، بارانی و رطوبتی، قابل استفاده نیست.

3) برای جوشکاری فولاد‌های ضخیم از چه الکترودی باید استفاده کرد؟
در صنایع بزرگ که از فولاد‌های ضخیم استفاده می‌شود، جوشکاری با الکترود ۷۰۱۸ انجام می‌گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *